Nyitólap
Keresés
Vissza
Magyar Nyelvőr
----------

Technikai információk

A Magyar Nyelvőr honlapját számos környezetben teszteljük, így reméljük, hogy az Ön operációs rendszere, illetve böngészője is lehetővé teszi oldalaink teljes körű használatát. Ha bármilyen problémát észlel a lapok tanulmányozásakor, kérjük, tiszteljen meg bennünket azzal, hogy tájékoztat erről.

Mivel az oldalak CSS stíluslapokat használnak, Netscape Communicator 4.x alatt nyomtatáskor hiba keletkezik: akár több száz üres oldalt nyomtat a böngésző. Ez kiküszöbölhető egyrészt úgy, hogy más programot (böngészőt, szövegszerkesztőt stb.) használ az oldal kinyomtatására, másrészt úgy, hogy a nyomtatás idejére a böngészőjében nem engedélyezi a stíluslapok használatát (A Szerkesztés/Beállítások/Haladó/Stíluslapok engedélyezése, illetve az Edit/Preferences/Advanced/Enable style sheets előtti négyzet ne legyen kipipálva). E kikapcsolás után ne feledje újratölteni (Újratöltés, Reload) az oldalt, hogy a beállítás érvénybe lépjen. Ezzel az eljárással az oldalak esztétikai értéke csökken, de lehetővé válik a nyomtatás.

Számos nehézséget okozhat a világhálón található információra való szakirodalmi hivatkozás. Hogy ezen könnyítsünk, a HTML-dokumentumokban közzétesszük a tanulmányoknak a Magyar Nyelvőr-beli oldalszámát is, így ha a tanulmány végén található oldalszámgombok valamelyikére kattint, a megfelelő oldal tetejére ugrik a megjelenítés. (A PDF-dokumentumokban ez a probléma természtesen nem jelentkezik.) A világhálón levő közlésekre azonban hivatkozhat másképp is, ennek módjáról Pálfi Évának a Magyar Elektronikus Könyvtárban olvasható tanulmányából tájékozódhat.

Az oldalakkal kapcsolatos tartalmi, formai, technikai, illetve bármilyen egyéb gondja, panasza, kérdése esetén, kérjük, tiszteljen meg levelével. Amint tudunk, válaszolunk.